Hela arbetet med DigitalWell syftar till att skapa en öppen innovationsmodell, där forskning, näringsliv, offentlig verksamhet och samhälle tillsammans ska kunna utveckla digitala välfärdstjänster.

Snart får den plattformen även en fysisk förankring, när en ny lokal öppnar på Innovation Park. Det är denna lokal som man kan få en smygtitt på redan fredag 4 oktober.

DigitalWell Break-In inleds med frukost och trendspaning i Coffice på Innovation Park. Sedan bär det av genom korridoren mot lokalen, där man via AR (agumented reality) får en bild över hur den kommer att te sig när den är fullt utbyggd.

– Syftet är att skapa en miljö som leder till oväntade samarbeten, där man kan inspirera och inspireras. Här kommer vi även att ha en testmiljö och ett showroom, där man kan visa upp prototyper eller få hjälp och feedback, säger Sandra Dalåsen, eventansvarig på Compare.

”Inbrottet” i den nya innovationslokalen kommer att inledas av Cherin Nilsson från Sticky Beat, som kommer att prata om att ta ansvar för utveckling i en öppen innovationsmiljö.

Öppenhet som alla vinner på

På plats finns också Fredrik Svensson, vd på Redpill Linpro, som kommer att berätta om fördelarna med att jobba i Open Source. Ett ämne han har mer än 15 års erfarenhet av.

– Open Source var ursprungligen en modell för systemutveckling som gjorde det möjligt för utvecklarna med gemensamma intressen att samarbeta över Internet, oavsett vart i världen man befann sig. Nu har Open Source-modellen utvecklats till en affärsmodell som gör det möjligt för organisationer inom offentlig sektor att äga och dela med sig av rättigheterna till de digitala lösningar man utvecklar och på så sätt öka samhällsnyttan, säger Fredrik Svensson.

Det ger det också ökade möjligheter för privata aktörer att snabbt få spridning på de innovationer man utvecklar, enligt Fredrik Svensson:

– På det sättet kan offentliga aktörer och privata företag samarbeta på ett helt nytt sätt och skapa ömsesidiga möjligheter för digital innovation som inte bara får spridning i närområdet, utan också på en global marknad, säger han.

Självklart finns också tid för nätverkande, diskussioner och mycket annat!

DigitalWell Break-In pågår mellan 08.30 och 11.00, med start i Coffice på Karlstad Innovation Park.

Välkomna!

Anmäl dig till DigitalWell Break-In

Läs mer om evenemanget DigitalWell Break-In

Mer info:

Josephine Schapiro, project manager

+46 (0)73 026 24 01

josephine.schapiro@compare.se

Sandra Dalåsen, event coordinator

+46 (0)730-25 71 29

sandra.dalasen@compare.se