Nyheter

5 december, 2019

Genombrott när Centralsjukhuset öppnas upp för studie

Är en app rätt sätt att guida besökarna på Centralsjukhuset i Karlstad? Det ska en ny forskningsstudie förhoppningsvis ge svar på. Studien innebär ett genombrott för forskning i verkliga miljöer inom DigitalWell.

27 november, 2019

Så skapar du en digital prototyp

Har du en idé som du vill fortsätta utveckla? I så fall ska du ta del av de här tipsen kring arbete med prototyper. Guiden är skriven av Patrick Standfast, creative director på Karlstad Innovation Park och projektledare på The Great Journey.

22 november, 2019

Dags att nominera Årets digitala välfärdsinnovation

Det har blivit dags att för tredje året i följd uppmärksamma den del av näringslivet som kämpar för att göra vårt samhälle bättre. Känner du till företaget som utvecklat Årets digitala välfärdsinnovation? Tveka inte att skicka in en nominering!

6 november, 2019

Quiz ska få vården att våga fråga om sexualitet

Kan ett spel bryta tabun hos vårdpersonal? Förhoppningsvis är svaret ja. I ett TechTalk arrangerat av Compare om health gamification presenterades en ny app som ska synliggöra frågeställningar om sexualitet inom hälso- och sjukvården.

7 oktober, 2019

DigitalWell bjöd på smygtitt i nytt välfärdslabb

Slutet av förra veckan innebar början på en ny del av DigitalWells resa. Nu öppnar snart en lokal där vem som helst kan komma in och bidra till framtidens digitala hälso- och välfärdstjänster.

27 september, 2019

Häng med på digitalt inbrott i framtidens välfärdslabb

Den 4 oktober smygvisas DigitalWells öppna innovationsmiljö på Karlstad Innovation Park. Bland annat kan du få en AR-upplevelse av den blivande lokalen och lyssna på varför Open Source skapar värde i samarbeten mellan privata och offentliga aktörer.

12 september, 2019

Företag bjuds in att jobba fram prototyper

Nu fortsätter racet för att skapa bättre digitala välfärdstjänster när företag och entreprenörer bjuds in till två parallella prototyp- och testlab kommande vecka. Kanske kan en robot som lotsar besökare på Centralsjukhuset vara en del av framtiden?

24 maj, 2019

Region Dalarna vann Vitalis Stipendium för Astmakollen

Region Dalarna och distriktssköterskorna Maria Boström och Marie Persson fick Vitalis stipendium för Astmakollen, ett webbaserat stödprogram för vuxna patienter med astma.

24 maj, 2019

Hammarö är Sveriges bästa e-hälsokommun

Under Nordens ledande eHälsomöte Vitalis stod det klart att Hammarö är årets Årets e-hälsokommun 2019.

17 mars, 2019

PRIS FÖR ÅRETS DIGITALA VÄLFÄRDSINNOVATION 2019

Under näringslivsgalan 100 grader Karlstad den 15 mars delade Compare ut pris för Årets digitala välfärdsinnovation 2019. Vinnaren är appen Rocka munnen som är skapad i samarbete mellan Folktandvården Värmland, Bulldozer och Sticky Beat.