Nyheter

24 maj, 2019

Region Dalarna vann Vitalis Stipendium för Astmakollen

Region Dalarna och distriktssköterskorna Maria Boström och Marie Persson fick Vitalis stipendium för Astmakollen, ett webbaserat stödprogram för vuxna patienter med astma.

24 maj, 2019

Hammarö är Sveriges bästa e-hälsokommun

Under Nordens ledande eHälsomöte Vitalis stod det klart att Hammarö är årets Årets e-hälsokommun 2019.

17 mars, 2019

PRIS FÖR ÅRETS DIGITALA VÄLFÄRDSINNOVATION 2019

Under näringslivsgalan 100 grader Karlstad den 15 mars delade Compare ut pris för Årets digitala välfärdsinnovation 2019. Vinnaren är appen Rocka munnen som är skapad i samarbete mellan Folktandvården Värmland, Bulldozer och Sticky Beat.

30 januari, 2019

Region Dalarna utvecklar digitalt stöd för astmatiker

En studie gjorde av två distriktsköterskor i Dalarna visar att Astmakollen, ett digitalt stöd- och behandlingsprogram, bidrar till förbättrad astmakontroll och lungfunktion.

26 januari, 2019

UPPSTART AV DIGITALWELL ARENA

Samtliga parter fanns på plats för att ta emot Vinnväxt-statyetten av Vinnova och starta arbetet med DigitalWell Arena. Tillsammans ska vi bygga en nationellt och internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö kring digitala hälsotjänster.

17 januari, 2019

Värmland satsar på ökad patientsäkerhet

I och med digitaliseringen har eHälsomyndigheten ställt nya krav på Kommuner, landsting, regioner och privata aktörer angående patientsäkerhet.

16 januari, 2019

Kompletterande stöd för funktionskrav lanseras

Upphandlingsmyndigheten lanserar ett utökat stöd för att formulera, utvärdera och följa upp funktionskrav.

13 december, 2018

Framtidens arbetsmarknad ställer nya krav

Arbetsmarknadsrapporten 2019 från Nackademin bekräftar att digitaliseringen kommer att påverka arbetsmarknaden och leder till att det växer fram nya yrken som kombinerar kunskaper, färdigheter och förmågor från flera olika områden.

23 november, 2018

Digitalt stöd på demensavdelning får Innovationspris

Demensavdelningen Ängen på äldreboendet Dalbygården införde drygt två år sedan ett digitalt signeringssystem (Appva) för att de anställda skulle få en bättre och enklare överblick över åtgärder i de boendes vardag.

15 november, 2018

DigitalWell Arena är Vinnväxt-vinnare!

I hårdast tänkbara konkurrens är Värmland vinnare i Vinnväxt-tävlingen för satsningen DigitalWell Arena. Det handlar om en 10-årig finansiering för att bygga en miljö där framtidens digitala hälsotjänster ska utvecklas.