Nyheter

7 oktober, 2019

DigitalWell bjöd på smygtitt i nytt välfärdslabb

Slutet av förra veckan innebar början på en ny del av DigitalWells resa. Nu öppnar snart en lokal där vem som helst kan komma in och bidra till framtidens digitala hälso- och välfärdstjänster.

27 september, 2019

Häng med på digitalt inbrott i framtidens välfärdslabb

Den 4 oktober smygvisas DigitalWells öppna innovationsmiljö på Karlstad Innovation Park. Bland annat kan du få en AR-upplevelse av den blivande lokalen och lyssna på varför Open Source skapar värde i samarbeten mellan privata och offentliga aktörer.

12 september, 2019

Företag bjuds in att jobba fram prototyper

Nu fortsätter racet för att skapa bättre digitala välfärdstjänster när företag och entreprenörer bjuds in till två parallella prototyp- och testlab kommande vecka. Kanske kan en robot som lotsar besökare på Centralsjukhuset vara en del av framtiden?

24 maj, 2019

Region Dalarna vann Vitalis Stipendium för Astmakollen

Region Dalarna och distriktssköterskorna Maria Boström och Marie Persson fick Vitalis stipendium för Astmakollen, ett webbaserat stödprogram för vuxna patienter med astma.

24 maj, 2019

Hammarö är Sveriges bästa e-hälsokommun

Under Nordens ledande eHälsomöte Vitalis stod det klart att Hammarö är årets Årets e-hälsokommun 2019.

17 mars, 2019

PRIS FÖR ÅRETS DIGITALA VÄLFÄRDSINNOVATION 2019

Under näringslivsgalan 100 grader Karlstad den 15 mars delade Compare ut pris för Årets digitala välfärdsinnovation 2019. Vinnaren är appen Rocka munnen som är skapad i samarbete mellan Folktandvården Värmland, Bulldozer och Sticky Beat.

30 januari, 2019

Region Dalarna utvecklar digitalt stöd för astmatiker

En studie gjorde av två distriktsköterskor i Dalarna visar att Astmakollen, ett digitalt stöd- och behandlingsprogram, bidrar till förbättrad astmakontroll och lungfunktion.

26 januari, 2019

UPPSTART AV DIGITALWELL ARENA

Samtliga parter fanns på plats för att ta emot Vinnväxt-statyetten av Vinnova och starta arbetet med DigitalWell Arena. Tillsammans ska vi bygga en nationellt och internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö kring digitala hälsotjänster.

17 januari, 2019

Värmland satsar på ökad patientsäkerhet

I och med digitaliseringen har eHälsomyndigheten ställt nya krav på Kommuner, landsting, regioner och privata aktörer angående patientsäkerhet.

16 januari, 2019

Kompletterande stöd för funktionskrav lanseras

Upphandlingsmyndigheten lanserar ett utökat stöd för att formulera, utvärdera och följa upp funktionskrav.